Vår redaktionella blog från våra olika författare
1 minut lästid (212 ord)

Sportjätten backar med 41 procent – varnar för nya förluster

Sportjätten backar med 41 procent – varnar för nya förluster

Sportjätten Under Armour har som många andra detaljhandlare drabbats hårt av coronakrisen och än skymtar inte ljuset i slutet av tunneln. Nu har företaget gått ut och meddelat att marginalerna kommer att fortsätta vara pressade året ut även om e-handeln har bidragit till att förlusterna blivit mindre än vad som annars varit fallet.  Det rapporterar Reuters.

Med de dramatiska förändringarna inom retail efter att butiker fått stänga i kombination med svårigheter att dra ner på produktionen i takt med efterfrågan, förväntar vi oss att det andra halvåret kommer att påverkas starkt av reor och erbjudanden, säger Under Armours CFO David Bergman i ett uttalande.

Annons

Och nu, när världen så smått börjar öppnas upp igen, varnar Under Armour för att inte hinna leverera i takt med den växande efterfrågan. Produktionen drogs nämligen så småningom ner och nu kan det ta tid att få upp den till samma nivåer som innan krisen, meddelar företaget.

Enligt Reuters har Under Armour försökt dra ner på sin grossistverksamhet till bland annat outletbutiker - som inte ska vara speciellt lönsam - men inte lyckats fullt ut. Under årets andra kvartal tappade Under Armour 41 procent av sin omsättning och landade på drygt 707 miljoner dollar, vilket dock var ett mindre tapp än vad analytiker hade väntat sig.

Amazon kommer till Sverige – så här ser sajten ut
Norsk skönhetsjätte tar klivet in i Sverige

Relaterade inlägg

 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer här ännu

Skriv dina kommentarer

  1. Kommentera som en gäst.
0 Tecken
Bilagor (0 / 3)
Dela din plats

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bizzit.se/