Vår redaktionella blog från våra olika författare
1 minut lästid (144 ord)

Microsoft samarbetar med Citrix för framtidens virtuella skrivbord

Microsoft har inlett ett nytt samarbete med virutaliserings- och systemleverantören Citrix för att använda företagets Citrix Workspace-portal som sin föredragna digitala arbetsplatslösning medan Citrix kommer använda Microsoft Azure som sin föredragna molnlösning, rapporterar The Verge.

Citrix ska nu bygga en Microsoft-centrerad Workspace med förbättrad integrering med Windows virtuella skrivbord, Microsoft 365 och Microsoft Teams.

Tanken är att Microsoft och Citrix ska dela sina verktyg för att få organisationer att gå över från sina tidigare på plats-servers till Azure och guida dem till att använda tjänster som Citrix Workspace, Azure och Microsoft 365. Det kommer däremot fortfarande finnas utrymme för kunder som vill använda alternativa tjänster av olika anledningar.

I samband med att fler jobbar hemifrån på grund av coronapandemin har Microsoft fokuserat stort på både Microsoft Teams och virtuella skrivbord. De senaste månaderna ska användningen av Windows virtuella skrivbord blivit tre gånger så stor.

EU-domstolen: Privacy Shield räcker inte som skydd...
Storbritanniens blockering av Huawei en "seger för...

Relaterade inlägg

 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer här ännu

Skriv dina kommentarer

  1. Kommentera som en gäst.
0 Tecken
Bilagor (0 / 3)
Dela din plats

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bizzit.se/