Vår redaktionella blog från våra olika författare
1 minut lästid (175 ord)

Google tänker om – nu blir köpen i mobil säkrare

Google tänker om – nu blir köpen i mobil säkrare

Genomför köpet med hjälp av ditt fingeravtryck. Den möjligheten blir snart verklighet eftersom Google planerar att ändra den funktion i Chrome som fyller i uppgifter som användarnamn, lösenord och kreditkortsinformation. Det rapporterar flera medier, bland annat nyhetssajten Mobil.se.

Hittills har den som valt att lagra sina kreditkortsuppgifter hos Google ändå behövt fylla i den tresiffriga CVC-koden vid varje enskilt köp. Framöver kommer detta bara att behöva göras en gång eftersom mobilanvändaren istället ska kunna identifiera sig med biometrisk autentisering, som till exempel fingeravtryck. I samband med detta blir det också möjligt att logga in på olika webbplatser på samma sätt. Enligt bland andra Tech Crunch innebär ändringen att det helt enkelt blir säkrare att genomföra köp i mobilen.

Eftersom andras CVC-koder inte är helt svåra att komma över är bedömningen att det nya systemet kommer att göra internetköp i mobilen säkrare.

Enligt Mobil.se kommer den uppdaterade funktionen att lanseras i Android-versionen av Chrome inom ett par veckor. Tjänsten kommer att vara valfri att använda och den kommer att kunna aktivera och avaktivera som användaren önskar.

Inte bara Tiktok – USA slår mot flera kinesiska mj...
Amazon får placera 3 236 satelliter i omloppsbana ...

Relaterade inlägg

 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer här ännu

Skriv dina kommentarer

  1. Kommentera som en gäst.
0 Tecken
Bilagor (0 / 3)
Dela din plats

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bizzit.se/