Vår redaktionella blog från våra olika författare
1 minut lästid (187 ord)

Facebook-personal arg på Mark Zuckerberg efter Trump-inlägg

Åtminstone sex stycken Facebook-anställda fördömer företagets vd, Mark Zuckerberg, för att låta ett kontroversiellt inlägg av Donald Trump vara kvar på sajten, rapporterar CNBC.

I inlägget skriver USA:s president, apropå de demonstrationer som skett i eftersvalet av att en vit polis i Minneapolis dödat en obeväpnad svart man, att "när plundrandet startar, startar skjutandet."

Inlägget ses som en referens till ett uttalande som en polischef i Miami gjorde under 60-talet och har tolkats som ett våldsamt hot mot demonstranter.

Samma inlägg har tidigare dolts på Twitter för att det ansågs glorifiera våld. Ett beslut som stöddes av mikrobloggens vd Jack Dorsey.

Enligt Facebooks egna regler är material som uppmanar till våld inte tillåtet på plattformen.

Donald Trump själv har nekat att han uppmanar till våld.

Mark Zuckerberg säger att han personligen hade en känslomässigt negativ reaktion på inlägget och retrotiken som användes, men att Facebook är dedikerat till att värna om yttrandefriheten och att dess användare därför borde kunna se inlägget och själva bestämma vad de tycker.

Enligt Axios ska Mark Zuckerberg och Donald Trump senare haft ett telefonsamtal under söndagen. Konversationen beskrivs som "produktiv" av båda sidorna.

Tietoevry tar över 180 IBM-anställda – och 25 pers...
Gör comeback efter konkursen – ”vi skiter i result...

Relaterade inlägg

 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer här ännu

Skriv dina kommentarer

  1. Kommentera som en gäst.
0 Tecken
Bilagor (0 / 3)
Dela din plats

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bizzit.se/