Vår redaktionella blog från våra olika författare
1 minut lästid (197 ord)
Utvald 

Facebook förbjuds samla in tysk data förlorar i domstol

facebookgermanysue facebook Germany court

Facebook måste sluta samla in data från användarna utan tillstånd och därmed följa tidigare beslut i frågan. Det har en tysk federal domstol beslutat.

Den tyska konkurrensmyndigheten slog i fjol fast att Facebook utnyttjar sin dominerande ställnig inom sociala medier och att insamlandet av data inte fick fortgå, vilket det amerikanska företaget överklagade.

Federala domstolen BGH säger i sin dom på tisdagen att det inte råder något tvivel om att Facebook bryter mot tidigare beslut genom att dela datan mellan sina olika plattformar – förutom Facebook även Whatsapp och Instagram – och till tredje part utan ett uttryckligt godkännande av användarna.

– Facebook måste ge användarna chansen att avslöja mindre om sig själva, och framför allt vad de vill dela med sig för information utanför Facebook, säger domaren Peter Meier-Beck.

I en första kommentar säger Facebook att tisdagens beslut inte påverkar den överklagansprocess mot konkurrensmyndigheten som pågår.

"Vi kommer att fortsätta försvara vår inställning att vi inte brutit mot någon konkurrenslagstiftning. Personer eller företag i Tyskland som använder våra produkter kommer inte att märka några omedelbara förändringar", skriver företaget i ett uttalande.

Mer från NewYork Time här

Facebook
Trump har fått nog av Facebook och Twitter
Svenska notan för cyberangrepp i år: 20 miljarder

Relaterade inlägg

 

Kommentarer (0)

Inga kommentarer här ännu

Skriv dina kommentarer

  1. Kommentera som en gäst.
0 Tecken
Bilagor (0 / 3)
Dela din plats

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bizzit.se/