BizzIT Digital - Senaste Digitala Nyheter

Här finns våra artiklar & bloggar från våra olika skribenter.

Svensk säkerhetsleverantör uppköpt av fransk statlig jätte: "En stor dag"

Köparen IN Group är en gigant inom området. Det ägs av franska staten och omsätter 314,2 miljoner euro. IN Group har 1500 anställda, Nexus har 300.

Även Nexus verkar inom området säkra identiteter. Deras lösningar ska göra det enklare att utfärda, hantera och använda säkra identiteter både till människor och saker. De inkluderar en avancerad pki-plattform, korthanteringssystem, identitetsappar för mobil och dator samt en gateway för att säkra digital åtkomst.

IN Group uppger att förvärvet ger det franska bolaget, ”som statlig aktör inom identiteter, förmågan att leda övergången från fysisk till digital identitet i den reglerade miljön i Europa (till exempel Eidas och GDPR)”.

Fortsätt läs mer
  37 Träffar
37 Träffar

Nu trappar Nordlo upp sin norska shoppingtur

Nordlo har sedan tidigare verksamhet i Norge, men nu startar bolaget på allvar det man hoppas ska bli en liknande expansion som i Sverige. Först ut på köpresan är Lerøen Datapartner i Bergen, ett bolag med 13 anställda och en omsättning runt 30 miljoner norska kronor och vars huvudverksamhet utgörs av it-drift, utveckling, molntjänster och försäljning av it-produkter.

– Nordlo har växt till en stor och viktig aktör på rekordtid och vi är glada för att också komma igång med den norska expansionen genom uppköpet av specialisterna i Lerøen Datapartner. Nordlo har stora ambitioner så det är bara att lägga Nordlos namn på minnet, säger Frode Strand-Nielsen, grundare av Nordlos ägare FSN Capital.

I Sverige har Nordlo idag verksamhet på 37 orter med cirka 650 anställda. I Norge smygstartade man genom köpet av IT Total i Vennesla 2019, vilket är ett lokalt norskt bolag som alltså inte har någonting att göra med det svenska IT-Total.

Fortsätt läs mer
  42 Träffar
42 Träffar

Svenska duons andningsmasker slutsålda efter coronaviruset

Svenska duons andningsmasker slutsålda efter coronaviruset

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. 

  40 Träffar
Taggad i:
40 Träffar

Elon Musk rekryterar AI-folk till Tesla – men utbildning är inte så noga

Elon Musk efterlyser folk till sitt AI-team på Tesla. Men det är inte examina eller utbildning som avgör vem som får jobbet. I sina tweets poängterar han att det inte krävs collegeexamen och lägger till att han inte ens bryr sig om man gått ut high school.

Det han däremot letar efter är en ”djup förståelse” av AI och alla kandidater kommer också att behöva klara tuffa kodningstester för att komma ifråga.

Det är inte första gången som Elon Musk spelar ner betydelsen av utbildning, skriver CNBC. I en intervju med den tyska motortidningen Auto Bild 2014 sa han att en högskoleexamen visserligen kan vara en indikation på att en person är kapabel att göra bra ifrån sig – men att det inte är någon garanti.

Fortsätt läs mer
  37 Träffar
37 Träffar

Ubers ryska taxitjänst på väg till börsen

Rysslands största onlinebaserade taxitjänst är på väg till börsen. Bolaget har anlitat Morgan Stanley, Goldman Sachs och VTB Capital som banker för att förbereda börsnoteringen, enligt Reuters. 

Ryska internetbolaget Yandex och amerikanska taxiappsbolaget Uber slog under år 2017 samman sina taxiverksamheter i Ryssland, Armenien, Azerbaijan, Vitryssland, Georgien och Kazakstan och verksamheten går nu under namnet Yandex Taxi. Yandex ägarandel i bolaget uppgår till 59,3 procent och Ubers till 36,6 procent. 4,1 procent ägs av Yandex Taxis anställda. 

Börsnoteringen ska äga rum under första halvan av år 2020, uppger källor för nyhetsbyrån. Noteringen kan ske i både Ryssland och USA, enligt tidigare uppgifter från chefer på Yandex.

Fortsätt läs mer
  209 Träffar
209 Träffar

Efterfrågan på Python- och AWS-kompetens ökar explosionsartat

En analys av platsannonser under de senaste fem åren på jobbsajten indeed.com i USA visar att efterfrågan på utvecklare som kan Python, och av folk som kan AWS, ökar explosionsartat. Det är den mest slående trenden över de fem senaste åren.

Efterfrågan på Pythonutvecklare speglar även språkets ökande popularitet bland utvecklare. Undersökningar, bland annat från Github, visar att Python är på god väg att bli det mest populära programmeringsspråket av dem alla, skriver ZDNet.

Sedan september 2014 har omnämnande av Python i platsannonserna ökat från åtta procent till 18 procent i september i år. Just nu omnämns samtidigt Java i nästan 21 procent av annonserna och SQL i nästan 22 procent av annonserna. Att Python ökar så starkt anses bero på det ökande intresset för datavetenskap, maskininlärning och AI i allmänhet.

Fortsätt läs mer
  203 Träffar
203 Träffar

Microsoft har fått licens för att sälja mjukvara till Huawei

Det här bekräftar mjukvarujätten för nyhetsbyrån Reuters. I ett mejl till Reuters skriver en talesperson för Microsoft att det amerikanska handelsdepartementet den 20 november beviljade Microsofts begäran om en licens för att exportera mjukvara för massmarknaden till Huawei.

Trumpadministrationen har den här veckan uppgett att de kommer låta en del leverantörer återstarta försäljningen till den kinesiska telekomjätten, som placerades på en svart lista på grund av säkerhetsskäl för sex månader sedan, skriver Reuters vidare.

I onsdags uppgav talespersoner för Trumpadministrationen att de fått in ungefär 300 förfrågningar om licenser. Runt hälften har hanterats. Hälften av dessa har godkänts och resten avslagits.

  174 Träffar
174 Träffar

Nu har Microsoft flyttat in i Stockholms techkvarter

Under måndagen flyttade Microsoft in i sina nya lokaler i kontorsbyggnaden Urban Escape, på Regeringsgatan i Stockholm. Företaget har tidigare haft sina lokaler i Akalla, där de funnits i 28 år.

Området kring Urban Escape har kommit att bli lite av Stockholms nya techkvarter. I samma byggnad som Microsoft håller bland annat kontorshotellet Wework, onlinespelbolaget Kindred och it-konsultbolaget Netlight till, och ett stenkast bort huserar företag som Facebook och Spotify.

”Det är en bra plats. Vi har nära till fysiska möten och kan hjälpa varandra att bygga på idéer. Det är en entreprenörsstyrka att koppla ihop kompetens”, säger Henrik Byström, affärsområdeschef för Modern Workplace på Microsoft, om närheten till andra techbolag.

Fortsätt läs mer
  190 Träffar
190 Träffar

Lanseringskaos för Disneys streamingtjänst

Tisdag 12 november 2019

Disney lanserar i dag sin streamingtjänst men ett större antal användare har stött på tekniska problem, skriver Hollywood Reporter. Enligt Downdetector.com har över 7 000 användare problem att nå tjänsten.
 

På Twitter skriver användare att de haft problem att antingen nå tjänsten eller använda vissa funktioner. Problemen gäller i USA, delar av Kanada men även i Nederländerna som är första europeiska land att kunna ta del av tjänsten.

Disney+ släpps med nära 500 filmer och 7 500 avsnitt av tv-serier. Förutom de tre aktuella regionerna ska tjänsten släppas Australien, Nya Zeeland och Puerto Rico den 19 november. Det följs av flera europeiska länder den 31 mars nästa år, men något svenskt lanseringsdatum har ännu inte kommunicerats.

Fortsätt läs mer
  211 Träffar
211 Träffar

Värsta krisen över för VGR – Atea och HP tiger om storkraschen

Det var i tisdags förra veckan som Västra Götalandsregionens it-avdelning, VGR IT, gick in i stabsläge. Det innebär konkret att man har förhöjd beredskap och att ledningen sätter in alla tillgängliga resurser för att lösa de problem som uppstått.

Problemet i det här fallet var som bekant att en stor mängd datorer av modellen HP EliteDesk 800 G2 kraschat. Även NU-sjukvården, som omfattar Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan och Uddevalla sjukhus, gick upp i stabsläge under förra veckan, men i måndags kunde den värsta krisen till slut avblåsas.

– Inom både NU-sjukvården och ute på VGR IT har vi nu bra kontroll på antalet kraschade datorer. Vi har fotfarande ungefär 200 ohanterade datorer, men vi kommer att hantera 160 under dagen idag, säger Maria Skoglöf, avdelningschef på VGR IT.

Fortsätt läs mer
  206 Träffar
206 Träffar