Artiklar - Articles

This is some blog description about this site

Intels vd: Det tar två år att lösa chippkrisen

Chipptillverkare kan göra insatser på kort sikt för att lindra den globala halvledarbristen, men att lösa problemet helt kommer ta mycket längre tid. Det säger Intels vd Pat Gelsinger i en intervju med Washington Post.

– Vi tror verkligen att vi kan hjälpa till, men jag tror det tar ett par år innan problemet kan lösas helt. Det tar helt enkelt ett par år att bygga kapaciteten, säger Pat Gelsinger till tidningen efter det möte om krisen som hölls i Vita huset på tisdagen.

Bilindustrin är den sektor som drabbats värst av halvledarbristen, men enligt Pat Gelsinger påverkas en rad branscher, inte minst datortillverkare. Vid mötet i Vita huset uttryckte också tillverkare av medicinsk utrustning oro, enligt Intel-vd:n.

  12 Träffar
12 Träffar

Fortnite-skaparen fyller kassan – värderas till 240 miljarder

Fortnite-skaparen fyller kassan – värderas till 240 miljarder

Amerikanska Epic Games, som utvecklat det populära datorspelet Fortnite, fyller nu på kassan till en hissnande värdering om 240 miljarder kronor. Bland investerarna finns Sony, som bolaget har nära band med sedan tidigare. 

”Fortnite”-skaparna Epic Games har stängt en investeringsrunda på 1 miljard dollar, motsvarande cirka 8 miljarder kronor. De har fått in tillskott från bland annat den japanska teknikjätten Sony på 200 miljoner dollar, motsvarande 1,6 miljarder kronor, som också tidigare investerat i bolaget. 

Epic Games, som är ett av de största i sektorn utanför börsen, säger i ett uttalande att de numera värderar sina tillgångar till 28,7 miljarder dollar, motsvarande drygt 240 miljarder kronor. Det kan jämföras med en värdering om 158 miljarder kronor i juni förra året.

Fortsätt läs mer
  10 Träffar
10 Träffar

SAP tar sikte mot finanssektorn - miljardsatsning på ny affärsenhet

Den nya affärsenheten är ett joint venture, samägt bolag, som byggs tillsammans med den tyska entreprenörsinvesteraren Dediq, uppger nyhetssajten ZDNet.

SAP:s CFO Luka Mucic uppgav under en pressträff att expansionen inom finanssektorn kommer att kräva en investering från Dediq på nästan 600 miljoner, motsvarande nästan fem miljarder kronor, och att detta ska resultera i det samägda bolaget som ska gå under SAP-varumärket och ha en egen självständig ledningsgrupp fokuserad på de finansiella marknaderna.

Mucic sade vidare att målet är att utveckla en “racerbåt” för den finansiella sektorn och som ska skapa agila it-lösningar “som lever och andas” finans.

Fortsätt läs mer
  11 Träffar
11 Träffar

Bättre tillväxt än väntat för Boozt – höjer prognos

Bättre tillväxt än väntat för Boozt – höjer prognos

Nätmodehandlaren Boozt höjer sin helårsprognos då utvecklingen under det första kvartalet har varit bättre än bolaget räknat med.

Boozt väntas ha haft en nettoomsättningstillväxt om 47-49 procent under det första kvartalet med en justerad rörelsemarginal på runt 6 procent.

E-handelsbolaget skriver att utvecklingen överträffade förväntningarna som en följd av tilltagande stark tillväxt för både Boozt och Booztlet genom hela kvartalet. Förbättringen i rörelseresultatet var drivet av en förbättrad bruttomarginal och en lägre andel operativa kostnader.

Fortsätt läs mer
  7 Träffar
7 Träffar

Webbläsaren Brave stänger av Googles nya spårningssystem

Den intergritetsfokuserade webbläsaren Brave har nu stängt av Floc, Googles nya alternativ till tredjepartskakor för att spåra användare över nätet, rapporterar Zdnet. Floc, som står för Federated Learning of Cohort släpptes nyligen till Chrome som likt Brave är baserat på Chromium.

Enligt Google själva ska systemet förbättra användarens integritetsskydd samtidigt som det fortfarande kan användas för att leverera riktade annonser. Detta håller Brave inte med om och skriver i en bloggpost att:

”Det värsta med Floc är att det skadar användarens integritet samtidigt som det låtsas vara integritetsvänligt.”

Fortsätt läs mer
  7 Träffar
7 Träffar

Stadium-chefen och landslagstjärnans träningsapp till First North: ”Gör det Apple inte gör”

Stadium-chefen och landslagstjärnans träningsapp till First North: ”Gör det Apple inte gör”
Anders Gran är vd och medgrundare av Twiik. Bland bolagets tidiga investerare finns landslagsmålvakten Robin Olsen.

En app där personliga tränare och gym själva kan distribuera träningsprogram och instruktioner i videoformat; Det är affärsidén bakom Twiik, som slagit igenom efter pandemins gymrestriktioner. Nu stundar en listning på First North. ”Gym måste också tänka cross channel”, säger vd:n Anders Gran.

  11 Träffar
11 Träffar

Microsoft varnar: trojan sprids via Google-länkar

Microsoft 365 Defender Threat Intelligence Team varnar via sin blogg för att trojanen IcedID sprids via legitima Google-länkar.

De drabbade användarna har fått mejl med uppmaningar att ladda ner ett ”viktigt” formulär via en länk som kräver inloggning med ett Google-konto. Efter att uppgifterna väl har matats in laddas en zip-fil med skadligt innehåll ner till mottagarens dator.

Trojanen IcedID är först och främst på jakt efter inloggningsuppgifter för banker och liknande, men även annan data är i riskzonen.

Fortsätt läs mer
  9 Träffar
9 Träffar

Gleechi utbildar för svåra situationer i industrin med vr – EU-fond investerar

Gleechi utbildar för svåra situationer i industrin med vr – EU-fond investerar

Det nya kapitalet kommer bland annat att användas till att bygga ut och förbättra bolagets plattform, som tillhandahåller interaktiva utbildningar genom virtual reality, vr, enligt Jakob Way, medgrundare och vd för Gleechi. 

”Vi har sett att det finns en efterfrågan för det här och den har också accelererat på grund av pandemin. Så det är rätt tajming nu att gasa på och det här blir ett första test av produkten i ett skalbart format”, säger han.

Vr-utbildningarna, som i vissa fall också kan beskrivas som yrkesutbildningar, riktar sig framför allt mot företag som utför praktiskt arbete. Tanken är att anställda ska lära sig bättre genom att faktiskt utföra sysslor och arbetsuppgifter, istället för att till exempel läsa sig till informationen. Det handlar om att ersätta praktiska arbetsmoment – som ibland kan vara svåra eller farliga – genom att simulera dem.

Fortsätt läs mer
  6 Träffar
6 Träffar

Grundaren kliver ned från miljardvärderade e-handlaren efter 15 år

Grundaren kliver ned från miljardvärderade e-handlaren efter 15 år

Grundaren Marcus Tagesson lämnar vd-posten för Babyshop, som värderas till 1,5 miljarder kronor och delägs av Cristina Stenbeck, efter 15 år.

Svenska Babyshop har vuxit till att bli en av Europas största e-handlare inom barnmode, sedan Marcus Tagesson och Linn Tagesson grundade bolaget 2006.

Nu väljer Marcus Tagesson att kliva av vd-posten i Babyshop och han ersätts av koncernens nuvarande finanschef Gertrud Köver.

Fortsätt läs mer
  15 Träffar
15 Träffar

Så spionerar du på dig själv – 8 öppna verktyg för öppna källor

Osint står för Open source intelligence och beskriver praktiken att samla in publicerad eller på genom andra sätt öppet tillgänglig information. Källorna kan komma från avsiktlig publicerad information eller information som oavsiktligt ligger öppen för andra att ta del av.

Vad det i praktiken handlar om är att genom avancerade tekniker kamma igenom stora mängder information i syfte att hitta de relevanta bitarna av information som professionella inom it-säkerhet, kriminella hackare eller statsmakter behöver för att uppnå sina syften – att få tag på information som de flesta inte inser är publik, och som på ett eller annat sätt kan vara skadligt för upphovsorganisationen. Det engelska uttrycket ”open source” avser i detta sammanhang öppna källor, och inte öppen källkod, även om de verktyg vi presenterar i denna artikel är publicerade under en öppen källkodslicens.

Vad är osint?

Osint som företeelse tog fart på 1980-talet när nationella säkerhetstjänster började intressera sig för information från publika källor, som nyhetsartiklar och publika databaser, och inte enbart information från hemliga källor. Den öppna informationen kunde vara nog så användbar, speciellt om man så att säga lade ihop ett och annat från olika källor.

Fortsätt läs mer
  7 Träffar
7 Träffar

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bizzit.se/