Artiklar - Articles

BizzIT Digital Groups Bloggar o Nyheter

Nya megatrenden: Svenska ”Ikea för programmering” vill lösa bristen på utvecklare

Nya megatrenden: Svenska ”Ikea för programmering” vill lösa bristen på utvecklare

När P2P-aktören SaveLend nu börsintroduceras, kommer de som investerat på sparplattformen att ges prioritet när aktieposterna fördelas.

– Vill man öka sina chanser till tilldelning ska man se till att ha ett konto på SaveLend, säger Ludwig Pettersson, företagets VD.

Samtidigt visar årets första kvartalsrapport en omsättningstillväxt på 57 procent jämfört med Q1 förra året.

Fortsätt läs mer
  35 Träffar
35 Träffar

Regeringen ändrar regler om personaloptioner: ”unga tech-bolag ska kunna bli vår tids nya Ikea”

Regeringen ändrar regler om personaloptioner: ”unga tech-bolag ska kunna bli vår tids nya Ikea”

Den 18 maj släppte Litium för femte gången sin rapport om digital B2B-handel, Scandinavian B2B Commerce 2021. Årets rapport fortsätter visa på potentialen för digital handel för B2B-företag, men också att många aktörer inte drar tillräcklig nytta av teknik och data för att nå sin fulla potential.

– Det finns inte en förutbestämd väg som passar alla, men det viktiga är att faktiskt påbörja resan, konstaterar Malin Bodolla, CMO på Litium.

Ta del av rapporten här

Fortsätt läs mer
  31 Träffar
31 Träffar

Olika mallar för webben, landningssidor m m

Olika mallar för webben, landningssidor m m

Exempel mallar och system för redisign, landningssidor m m Vi kan demonstrera flera typer av webbprojekt där vi har utvecklat flera design mallar med olika typer av funktioner. Här är en demo som du kan kika på Fastighetsekonomi.com

  315 Träffar

Upphovsrätt

© BizzIT Digital 2021

315 Träffar

Ny site

Ny site

För att som anställda, kund, leverantör, underkonsulter projektverktyg m m. Vissa blogginlägg är bara synliga för vissa användare eller grupper av användare. Du kan logga in för att få fler anpassade funktioner i detta system men du måste få ett konto först. Kontakta oss så får du access till allt.

  359 Träffar

Upphovsrätt

© BizzIT Digital 2021

359 Träffar

Intels vd: Det tar två år att lösa chippkrisen

Chipptillverkare kan göra insatser på kort sikt för att lindra den globala halvledarbristen, men att lösa problemet helt kommer ta mycket längre tid. Det säger Intels vd Pat Gelsinger i en intervju med Washington Post.

– Vi tror verkligen att vi kan hjälpa till, men jag tror det tar ett par år innan problemet kan lösas helt. Det tar helt enkelt ett par år att bygga kapaciteten, säger Pat Gelsinger till tidningen efter det möte om krisen som hölls i Vita huset på tisdagen.

Bilindustrin är den sektor som drabbats värst av halvledarbristen, men enligt Pat Gelsinger påverkas en rad branscher, inte minst datortillverkare. Vid mötet i Vita huset uttryckte också tillverkare av medicinsk utrustning oro, enligt Intel-vd:n.

  33 Träffar
33 Träffar

Fortnite-skaparen fyller kassan – värderas till 240 miljarder

Fortnite-skaparen fyller kassan – värderas till 240 miljarder

Amerikanska Epic Games, som utvecklat det populära datorspelet Fortnite, fyller nu på kassan till en hissnande värdering om 240 miljarder kronor. Bland investerarna finns Sony, som bolaget har nära band med sedan tidigare. 

”Fortnite”-skaparna Epic Games har stängt en investeringsrunda på 1 miljard dollar, motsvarande cirka 8 miljarder kronor. De har fått in tillskott från bland annat den japanska teknikjätten Sony på 200 miljoner dollar, motsvarande 1,6 miljarder kronor, som också tidigare investerat i bolaget. 

Epic Games, som är ett av de största i sektorn utanför börsen, säger i ett uttalande att de numera värderar sina tillgångar till 28,7 miljarder dollar, motsvarande drygt 240 miljarder kronor. Det kan jämföras med en värdering om 158 miljarder kronor i juni förra året.

Fortsätt läs mer
  46 Träffar
46 Träffar

SAP tar sikte mot finanssektorn - miljardsatsning på ny affärsenhet

Den nya affärsenheten är ett joint venture, samägt bolag, som byggs tillsammans med den tyska entreprenörsinvesteraren Dediq, uppger nyhetssajten ZDNet.

SAP:s CFO Luka Mucic uppgav under en pressträff att expansionen inom finanssektorn kommer att kräva en investering från Dediq på nästan 600 miljoner, motsvarande nästan fem miljarder kronor, och att detta ska resultera i det samägda bolaget som ska gå under SAP-varumärket och ha en egen självständig ledningsgrupp fokuserad på de finansiella marknaderna.

Mucic sade vidare att målet är att utveckla en “racerbåt” för den finansiella sektorn och som ska skapa agila it-lösningar “som lever och andas” finans.

Fortsätt läs mer
  35 Träffar
35 Träffar

Bättre tillväxt än väntat för Boozt – höjer prognos

Bättre tillväxt än väntat för Boozt – höjer prognos

Nätmodehandlaren Boozt höjer sin helårsprognos då utvecklingen under det första kvartalet har varit bättre än bolaget räknat med.

Boozt väntas ha haft en nettoomsättningstillväxt om 47-49 procent under det första kvartalet med en justerad rörelsemarginal på runt 6 procent.

E-handelsbolaget skriver att utvecklingen överträffade förväntningarna som en följd av tilltagande stark tillväxt för både Boozt och Booztlet genom hela kvartalet. Förbättringen i rörelseresultatet var drivet av en förbättrad bruttomarginal och en lägre andel operativa kostnader.

Fortsätt läs mer
  27 Träffar
27 Träffar

Webbläsaren Brave stänger av Googles nya spårningssystem

Den intergritetsfokuserade webbläsaren Brave har nu stängt av Floc, Googles nya alternativ till tredjepartskakor för att spåra användare över nätet, rapporterar Zdnet. Floc, som står för Federated Learning of Cohort släpptes nyligen till Chrome som likt Brave är baserat på Chromium.

Enligt Google själva ska systemet förbättra användarens integritetsskydd samtidigt som det fortfarande kan användas för att leverera riktade annonser. Detta håller Brave inte med om och skriver i en bloggpost att:

”Det värsta med Floc är att det skadar användarens integritet samtidigt som det låtsas vara integritetsvänligt.”

Fortsätt läs mer
  33 Träffar
33 Träffar

Stadium-chefen och landslagstjärnans träningsapp till First North: ”Gör det Apple inte gör”

Stadium-chefen och landslagstjärnans träningsapp till First North: ”Gör det Apple inte gör”
Anders Gran är vd och medgrundare av Twiik. Bland bolagets tidiga investerare finns landslagsmålvakten Robin Olsen.

En app där personliga tränare och gym själva kan distribuera träningsprogram och instruktioner i videoformat; Det är affärsidén bakom Twiik, som slagit igenom efter pandemins gymrestriktioner. Nu stundar en listning på First North. ”Gym måste också tänka cross channel”, säger vd:n Anders Gran.

  28 Träffar
28 Träffar

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.bizzit.se/

Vi använder cookies på denna site