Artiklar - Articles

BizzIT Digital Groups Bloggar o Nyheter
Teckensnitts storlek: +
1 minut lästid (164 ord)

Elon Musk rekryterar AI-folk till Tesla – men utbildning är inte så noga

Elon Musk efterlyser folk till sitt AI-team på Tesla. Men det är inte examina eller utbildning som avgör vem som får jobbet. I sina tweets poängterar han att det inte krävs collegeexamen och lägger till att han inte ens bryr sig om man gått ut high school.

Det han däremot letar efter är en ”djup förståelse” av AI och alla kandidater kommer också att behöva klara tuffa kodningstester för att komma ifråga.

Det är inte första gången som Elon Musk spelar ner betydelsen av utbildning, skriver CNBC. I en intervju med den tyska motortidningen Auto Bild 2014 sa han att en högskoleexamen visserligen kan vara en indikation på att en person är kapabel att göra bra ifrån sig – men att det inte är någon garanti.

”Om du tittar på personer som Bill Gates eller Larry Ellison, Steve Jobs, de killarna tog inte någon collegeexamen men om du hade chansen att anställa dem så skulle det självklart vara en bra idé”, sa han i intervjun.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

AI MACHINE LEARNING RPA EDM Affärsbeslut
 
Vi använder cookies på denna site